Kaneel als supplement
Kaneel is van oudsher een belangrijke specerij en volksmiddel tegen onder meer indigestie (vol en opgeblazen gevoel in de bovenbuik, winderigheid, boeren, misselijkheid, overgeven, zuurbranden, diarree), diabetes mellitus, kiespijn, luchtweginfecties, hoofdpijn, lagerugpijn, jicht en artritis. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat bestanddelen in kaneel(extract), met name proanthocyanidinen (type A en type B), een gunstige invloed hebben op de glucose- en vetstofwisseling. Daarnaast heeft kaneel onder meer antioxidatieve, ontstekingsremmende, bloeddrukverlagende, pijnstillende, neuroprotectieve, kankerremmende, antiallergische en antimicrobiële effecten.
Kaneel(extract) wordt onder meer ingezet ter verbetering van de stofwisseling bij metabool syndroom en diabetes type 2 en ter preventie van diabetescomplicaties. Kaneel(extract) heeft een gunstige invloed op vrijwel alle facetten van metabool syndroom (en diabetes type 2): insulineresistentie, glucose-intolerantie, dyslipidemie, oxidatieve stress, chronische laaggradige ontsteking, bloeddrukverhoging, hyperurikemie en overgewicht.
Indicaties
Preventie insulineresistentie (bij veroudering, zittende leefstijl, slaaptekort)
Metabool syndroom
Diabetes type 2
Dislipidemie
Overgewicht/obesitas
Hypertensie
Jicht
PCOS
Niet-alcoholische leververvetting
Contra-indicaties
Overgevoeligheid voor kaneel;
Zwangerschap en het geven van borstvoeding.
Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nutrienten/kaneel