Lijst van diensten
-
Kwarktaart-hart met aardbeienLijstitem 1
Aardbeien kwarktaart, no bake, dus alleen een beetje geduld als extra ingredient nodig. Niet zo heel gezond maar wel heel lekker :)
Ingrediënten
- 12 blaadjes witte gelatine
- 200 g mariabiscuits
- 125 g ongezouten roomboter
- 400 g aardbeien
- 1 perssinaasappel
- 500 g magere kwark
- 200 g witte basterdsuiker
- 250 ml verse slagroom
Bereiding
Laat de gelatine ca. 5 min. weken in koud water. Doe de biscuits in een hersluitbaar zakje en verkruimel met de deegroller (of verkruimel ze in de keukenmachine). Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
Was ¾ van de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in een schone keukenmachine of of in een hoge beker met de staafmixer. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sinaasappelsap op laag vuur in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en laat (van het vuur af) al roerend in het warme sinaasappelsap oplossen. Laat afkoelen.
Meng de kwark, suiker en aardbeienpuree in een kom. Roer het gelatinemengsel erdoor. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de kwarktaart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
Haal uit de vorm en snijd in een zo mooi mogelijk hart. De afsnijdsels kun je lekker zelf opeten. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes (snijd ze eventueel bij in hartjesvorm) en verdeel over de bovenkant van de taart.
Bron: www.ah.nl
-
BladerdeeghartjesLijstitem 2
Deze roze zoete bladerdeeghartjes zijn een heerlijke verrassing!
Ingrediënten
- 1 middelgroot ei
- 60 g Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen
- 270 g vers bladerdeeg
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los.
Bestrooi een schoon werkblad met ⅓ van de perensuiker. Doe dit ter grootte van het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg in de lengte op de suiker en bestrijk met het ei. Bestrooi met de rest van de suiker.
Rol het bladerdeeg uit. Krul beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en maak de zijkanten goed dicht. Leg de rol 30 min. in de vriezer.
Neem uit de vriezer en snijd in stukken van ca. 2½ cm. De randjes worden niet gebruikt. Druk met twee handen de vlakke onderkant tot een puntje zodat je een hartjesvorm krijgt. Verdeel de hartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om.