Lijst van diensten
-
Volkoren clubsandwich met kipfiletLijstitem 1
Maak iedereen blij met deze clubsandwich met kipfilet, sla en ei!
Ingredienten
- 4 witte scharreleieren
- 12 sneetjes volkorenvloerbrood
- 130 g verse groentespread gegrilde paprika-wortel
- 40 g veldsla
- 8 plakken gebraden kipfilet
Bereiding
Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in plakken.
Rooster de sneetjes brood. Besmeer ⅔ van de sneetjes met de groentespread.
Beleg de helft van de besmeerde sneetjes met wat sla en de kipfilet. Dek af met de rest van de besmeerde sneetjes met de paprikaspread naar boven. Beleg met de plakjes ei en nog wat sla. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en dek af met de onbesmeerde sneetjes brood.
CombinatietipJe kunt alle kanten op met een clubsandwich. Gebruik verschillende soorten brood, sla, kliekjes vlees(vervangers), gegrilde groenten of rauwkost. En varieer met sauzen. Zo bouw je je eigen favoriet!
Variatietip: In plaats van paprikaspread kun je ook muhammara gebruiken.
Bron: www.ah.nl
-
Volkorenbolletje met zuivelspread en gerookte zalmLijstitem 2
Lekkere lunch alert! Dit volkorenbolletje met zuivelspread, komkommer en gerookte zalm gaat er vast en zeker goed in.
Ingrediënten
- 10 g verse bieslook
- 1 komkommer
- 8 volkorenbollen
- 200 g zuivelspread naturel
- 200 g gerookte zalm
Bereiding
Snijd de bieslook fijn en de komkommer in plakjes.
Snijd de broodjes overlangs open. Besmeer met de zuivelspread, beleg met de komkommer en zalm en bestrooi met de bieslook. Breng op smaak met peper.
VegatipVervang de zalm door plakjes avocado of gekookt ei.
Bron: www.ah.nl
-
Witlofsalade met kikkererwten, appel, druiven en walnotenLijstitem 3
Wist je dat rauwe witlof heel anders smaakt dan de warme? Zeker in deze salade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten!
Ingrediënten
- 3 stronken witlof
- 400 g kikkererwten
- 1 Elstar appel
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g pitloze rode druiven
- 10 g verse selderij
- 75 g ongebrande walnoten
- 150 g yoghurt Skyr
- 1 el azijn
- 1½ el milde olijfolie
Bereiding
Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Boen de appel schoon en snijd deze ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een 1⁄2 cm. Halveer de druiven. Snijd de selderij fijn en hak de walnoten grof.
Meng de yoghurt skyr met de azijn, olijfolie en peper. Doe het witlof, de kikkererwten, appel, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper. Bestrooi met de walnoten.
Bron: www.ah.nl