Lijst van diensten
-
Overnight Oats met fruitLijstitem 1
Havermout die een nachtje in de koelkast heeft gestaan.
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 200 ml halfvolle melk
- 150 gram fruit, bijv. aardbeien, perzik, mango, (diepvries) bessen of frambozen
- 100 ml halfvolle yoghurt of melk
- klein handje noten, bijv. walnoten of pecannoten
Bereiding
Doe de havermout in een kom en roer er de melk door. Dek de schaal af en laat de havermout een nacht in de koelkast staan.
Maak het fruit schoon en snijd het kleiner.
Verdun de pap met de yoghurt of de rest van de melk.
Verdeel het over 2 kommen en schep het fruit erop.
Breek de noten in stukjes en strooi ze er over.
bron: www.voedingscentrum.nl
-
Groentespread met geroosterd broodLijstitem 2
Makkelijk te maken groentespread. Heerlijk vers.
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- ½ stengel bleekselderij
- 1 bosuitje
- 1 zoetzure augurk
- 50 gram hüttenkäse
- peper of paprikapoeder
- 2 volkoren boterhammen
Bereiding
Maak de groente schoon. Hak de groente en de augurk in de keukenmachine klein.
Meng de hüttenkäse met de groente.
Maak de spread op smaak met wat peper of paprikapoeder.
Rooster het brood en snijd het in repen of driehoekjes. Geef ze bij de spread.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of een groentegerecht.
Zelfgemaakte groentespreads kun je ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Bewaar het in een potje met een deksel erop. Doe er eventueel wat citroensap over voor het kleurbehoud. Invriezen kan ook, dan is de spread nog 3 maanden houdbaar.
bron: www.voedingscentrum.nl
-
Roerei met tomaat op toastLijstitem 3
Komijn en peper maken er een kruidig eitje van
Ingrediënten
- 1 tomaat
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 1 eetlepel olie
- ¼ theelepel gemalen komijn
- peper
- 2 volkoren boterhammen
Bereiding
Was de tomaat en snijd hem in kleine blokjes.
Breek de eieren in een kom en klop ze los met de melk.
Verhit de olie in de pan en bak de tomatenblokjes een paar minuten.
Zet het vuur wat lager en voeg de eieren toe.
Schep het mengsel met een houten lepel steeds van buiten naar het midden van de pan.
Het ei is klaar als het gestold is maar nog wel wat vochtig.
Breng op smaak met komijn en peper.
Rooster de boterhammen en verdeel het roerei erover.
Ingrediënten over?
Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.
Bron: www.voedingscentrum.nl
-
Banaankwark met walnotenLijstitem 4
Zelfgemaakte kwark met bananen, kaneel en walnoten
Ingrediënten
- 2 bananen
- 800 gram magere kwark
- kaneel
- 80 gram walnoten
- 4 eetlepels honing
Bereiding
Pel de bananen en snijd ze in stukjes.
Meng de bananen door de magere kwark en verdeel het over 4 glazen.
Strooi wat kaneel over de kwark.
Breek de walnoten grof en verdeel ze over de glazen.
Top de kwark af met een eetlepel honing.